2014-09-03 14:48:49• hírek • Szatmár.ro

Gyermekek és gyógyító érintés

Az érintés és a masszás különösen fontos a kórházak gyermekosztályán. Ez nemcsak a gyermekek, hanem a szülők számára is jótékony hatású, mivel hasznos elfoglaltságot nyújt nekik ahelyett, hogy szorongva ülnének gyermekük betegágya mellett.

A kutatások azt igazolják, hogy az érintés sokkal hatékonyabb, mint a bátorítás más módja. 1979-ben az amerikai Iowai Egyetem kutatói a gyermekek feszültségét oldó, valamint a sírás megszüntetését szolgáló módszereket vizsgálták. Összehasonlították a simogatás, a paskolás, az ölben tartás hatását a verbális megnyugtatás hangjaival, amilyen például a dúdolgatás vagy a halk beszélgetés. Öt perc elteltével a hangok által nyugtatgatott gyermekeknek csak a 12%-a hagyta abba a sírást, míg a nyugtató érintésben részesülteknek a 88%-a.

Ha egy gyermek nehéznek érzi a kórházi tartózkodást, próbálkozzunk finom, ritmikus simításokból álló hátmasszázzsal. Majd gyengéden gyúrjuk át a gyermek vállát, végezzünk macskasimításokat a háton lefelé. A betegnek nem kell levetkőznie, vékony ruhán át is meg lehet masszírozni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: